Inhoud op deze pagina


Hoogwaardige halterschijven voor de individuele training

Halters en halterschijven vormen een belangrijk onderdeel van iedere krachttraining. Of het nu met vrije gewichten of met halters is, geschikte halterschijven met een diameter van 50 mm garanderen een verfijnde gradatie van de gewichten en maken zo gerichte en bovendien uitdagende trainingen mogelijk.

In onze collectie kijken we niet alleen naar een verfijnde gradatie van de gewichten, maar bovenal naar de hoogwaardig vervaardigde halterschijven van de hoogste kwaliteit en met een controleerbaar exact gewicht. Dit is de enige manier om de controle over de training op veilige wijze te optimaliseren.

Geschikte halterschijven voor elke vraag

Of het nu om een dumbbell of een halter gaat, de halterschijven moeten passen bij de gekozen uitrusting. De gradatie van de losse gewichten en de gestandaardiseerde afmetingen van de schijven zijn belangrijk. Halterschijven van 20 kg voor de halter en halterschijven van 10 kg voor de halter en dumbbell kunnen perfect worden aangevuld met halterschijven van 5 kg, die een nog verfijndere gradatie mogelijk maken.

Des te fijner de gewichten gegradeerd kunnen worden, des te simpeler het is om de trainingsvoortgang niet alleen bij te houden maar ook te organiseren. Omdat ieder extra gewicht meer van de spier vraagt en deze stimuleert om te groeien of beter te presteren. Een verfijnde gradatie van de trainingsgewichten is essentieel voor zowel bodybuilding als fitnesstraining.

Met rubber beklede halterschijven - veiligheid en trainingscomfort

Als de halterschijven bekleed zijn met een rubberlaag biedt dit een aantal voordelen tijdens het trainen. De met rubber beklede schijven zijn aan de ene kant stiller tijdens het gebruik, aangezien het metaal niet langer op elkaar klettert tijdens de training en dit het volume normaal gesproken sterk verhoogt.

Aan de andere kant wordt het gemakkelijker om met de gewichten om te gaan. De vloer wordt bijvoorbeeld zorgvuldig beschermd als er met rubber beklede gewichten worden gebruikt. Maar het uiterlijk speelt ook een rol. Dankzij de vaak kleurrijke rubberlaag zijn de gewichten er mooier uit en wordt de training kleurrijker en daarna motiverender.

Als de halterschijven met rubber bekleed zijn haalt zowel de atleet als zijn omgeving daar voordeel uit. Daarom is het ook niet verrassend dat steeds meer leveranciers en sportscholen op de praktische, met rubber beklede halterschijven vertrouwen.

De juiste halterschijvenset voor iedere vraag

Met een halterschijvenset kan er gemakkelijk en efficiënt aan vele eisen worden voldaan. De sets van de individuele leverancier omvatten meestal schijven in de verschillende gewichtsklasses. Een geschikt aantal is verkrijgbaar in de verscheidene sets, van halterschijven van 5 kg tot halterschijven van 10 kg of zelfs 20 kg.

Zo kan er dus met een of twee van zulke halterschijvensets worden voldaan aan de verscheidene vragen en vereisten van de vrijetijdssector. Aangezien de halterschijven over een diameter van 50 mm beschikken kunnen ze gemakkelijk op alle gestandaardiseerde halters gebruikt worden. Op deze manier blijft de flexibiliteit altijd behouden.

Koop gewoon halterschijven en train op efficiëntere wijze

De soort gewichten en hun gradatie spelen een belangrijke rol in een efficiënte, gevarieerde training. Zelden luidt het motto hier om gewoon wat halterschijven te kopen en op het beste te hopen. Om deze reden zullen onze klanten een groot assortiment aan verschillende gewichten met het beste vakmanschap aantreffen, die veilig met onze verschillende dumbbells en overige apparatuur kunnen worden gecombineerd.

Op deze manier kan de krachttraining op gezonde en gestructureerde wijze, die perfect op de individuele eisen kan worden aangepast dankzij de schijven van gewichten, plaatsvinden.

Meer informatie

Naar boven