Inhoud op deze pagina


Halterbank

Tegelijkertijd trainen met de halterbank en op uithoudingsvermogen wordt alsmaar populairder. De halterbank maakt dit mogelijk omdat deze onderdeel is van de standaarduitrusting in iedere sportschool, en de opvouwbare variant is ook makkelijk thuis te gebruiken, zelfs als je niet veel ruimte hebt.

De halterbank is opvouwbaar en kan worden opgeborgen als hij niet wordt gebruikt. Deze training is bruikbaar voor niet alleen jonge mensen, maar eigenlijk voor iedereen. In de komende alinea's zul je meer te weten komen over de verschillende modellen en mogelijkheden.

Halterbank - voor verschillende oefeningen

Dit trainingstoestel is de perfecte keuze als het aankomt op gewichttrainen en spierontwikkeling, bijvoorbeeld in combinatie met dumbells of barbells. Zodra hij is geïnstalleerd, kun je wanneer je maar wil verschillende oefeningen uitvoeren. Zo bespaar je de tijd om naar de sportschool te rijden, alsmede het maandelijkse abonnementsgeld.

De halterbank kan verschillende toestellen vervangen of, nog beter, ze combineren in één toestel. Zeker bankdrukken is een van de basisoefeningen die nooit zou moeten worden weggelaten. Door de variatie van gewichten en bewegingen, is het mogelijk om zowel het hele lichaam als individuele spiergroepen te trainen. Er zijn veel voordelen:

  • Het versterken van spieren en de ondersteunende onderdelen
  • Regeneratie van spiergroepen
  • Training van rug en arm
  • Voorkomen van spieratrofie
  • Ontwikkeling van botmassa
  • Preventie van gezondheidsrisico's zoals een hernia

Krachttraining versterkt niet alleen de spieren, het verbetert ook de vetverbranding.

Schuine of een vlakke bank? Welke gewichtsbank moet je kopen?

Schuine banken maken het mogelijk om spieren te bereiken vanuit verschillende hoeken en om ook de buikspieren en de rug te trainen. Ook stelt deze je in staat om het hele lichaam te versterken. Door het schuine worden ook kleine, vaak vergeten spiergroepen versterkt. De sessie wordt meer divers en effectief. De schuine bank kan worden gebruikt met dumbells en barbells. Typische oefeningen zijn:

  • Schuine bankdruk
  • Schouderdruk
  • Sit-ups

Om een schuine bank te gebruiken met een dumbell, is er een extra barbellplank nodig. Ook is hert mogelijk om een barbellbank te kopen. De vlakke bank, die niet versteld kan worden, maakt de training van specifieke spiergroepen zoals de borst mogelijk.

Halterbank met gewichten

Banken zonder extra gewichten kunnen enkel op een zeer beperkte manier worden gebruikt. Maar banken met gwichten zijn perfect geschikt voor een grote hoeveelheid oefeningen zoals bankdrukken. Ze worden op verschillende manieren gebouwd. De modellen met een geïntegreerde barbellplank zijn heel popuair. Normaliter zit daar een barbell bij inbegrepen. En met de passende gewichtsplaten kun je meteen beginnen met trainen.Een halterbank zonder veiligheidsblad is beter geschikt voor dumbells.

Een halterbankset met extra elementen zoals een beenrol, vlindertrainer en latissimusmodule zijn ook zeer nuttig. Opvouwbare halterbanken kunnen niet alleen, zoals de naam doet vermoeden, worden opgevouwen, ze kunnen in veel gevallen ook worden getransformeerd naar een stoel. Zo kun je comfortabel de biceps trainen terwijl je zit.

Samenvatting

Of je nu voor bankdrukken, rollen, vliegen of nekdruk gaat, de halterbank is het perfecte trainingstoestel om uitgebreid thuis te kunnen trainen. Hij is ontworpen voor algemene spierontwikkeling. Vlakke banken zijn de ideale toestellen voor beginners.

De schuine bank kan worden ingesteld op een bepaalde hoek hetgeen voor veel oefeningen vereist is, en maakt een meer volledige en effectieve training mogelijk door de individueel afstelbare rugsteun. Zij die niet veel ruimte hebben kunnen een opvouwbare halter kopen. Dan kun je deze wegstoppen als je hem niet gebruikt. Halterbanken met gewichten zijn echte all-rounders.

Meer informatie

Naar boven