Inhoud op deze pagina


Een gewichtsvest

- een allrounder tijdens de training, die kracht en uithoudingsvermogen verbetert.

Gewichtsvesten kunnen effectief hulp bieden bij verschillende trainingsmethoden. De conditie kan worden verbeterd en, afhankelijk van het trainingsdoel, kunt u spieren opbouwen of vet verbranden en kan het vest fundamenteel bijdragen aan de coördinatie. Verschillende maten en gewichten maken het mogelijk om het gewichtsvest aan uw behoeften aan te passen. Ons assortiment omvat verschillende modellen gewichtsvesten, met een verschillend gewicht.

Integreer het gewichtsvest in de training.

Een gewichtsvest is bijvoorbeeld geschikt als aanvullend trainingsinstrument voor duurtraining, zoals joggen of wandelen. Het extra gewicht op het lichaam helpt actief vet te verbranden en spieren te versterken.

Dienovereenkomstig kan het gewichtsvest niet alleen tijdens het hardlopen worden gebruikt, maar ook bij normale dagelijkse bewegingen. Het kan bijvoorbeeld ook worden gedragen tijdens het winkelen of het fietsen. Het is ook een nuttig hulpmiddel bij krachttraining. Als u van bodyweight-training houdt, d.w.z. trainen met uw eigen lichaamsgewicht, kunt u met een gewichtsvest individuele oefeningen verbeteren (vervangen?). Pushups of squats worden bijvoorbeeld steeds lastiger.

Een gewichtsvest kan ook worden gebruikt voor crossfit, d.w.z. een combinatie van uithoudings- en krachttraining. Zelfs degenen die al een bepaalde favoriete workout hebben, kunnen een extra boost geven aan hun training met behulp van gewichtsvesten. Ongeacht het type training, een correcte houding en een zuivere uitvoering worden, vanwege het extra gewicht, nog belangrijker bij het gebruik van gewichtsvesten. Het is aan te raden om te beginnen met een licht gewicht, om in beide gevallen de veiligheid te garanderen.

Voor welk gewicht moet ik kiezen bij het gebruik van een gewichtsvest?

Dit hangt altijd af van de individuele fysieke conditie en van het trainingsdoel. Zo kunnen meer ervaren atleten, met een schat aan ervaring in krachttraining, een gewichtsvest van 30 kg gebruiken.

Daarentegen, als u voor het eerst een gewichtsvest gebruikt of moeite heeft om het juiste gewicht te schatten, moet u een lichter of verstelbaar gewichtsvest gebruiken. Zo zijn er bij Capital Sports modellen met een basisgewicht en verwijderbare gewichten. Ze zijn ideaal om verschillende gewichten uit te proberen en de intensiteit van de oefening en de training naar wens te variëren.

Naast het gewicht is comfort een andere cruciale factor. Gewichtsvesten moeten goed passen en aansluiten. Wanneer ze oncomfortabel zitten of zelfs de bewegingsvrijheid beperken, is het model niet geschikt. Ook geldt: bij twijfel is het beter om in eerste instantie een gewichtsvest met een lager gewicht te gebruiken, tot 10 kg, en dit dan eventueel te verhogen. U kunt ook een gewichtsvest van 20 kg of 30 kg gebruiken.

Schaf een gewichtsvest van Capital Sports aan en optimaliseer uw individuele trainingssessies.

Capital Sports biedt een uitgebreid assortiment moderne, comfortabele en functionele gewichtsvesten aan. Verschillende versies of meer specifieke vormen, maten, varianten en gewichten zorgen voor een uitgebreid aanbod. Gewichtsvesten van Capital Sports zijn veelzijdig, en kunnen worden gebruikt in het dagelijks leven, bij kracht- of duurtraining of bij een succesvolle combinatie van beide.

Het aanbod varieert van lichtere modellen onder de 5 kg tot echte 'krachtpatsers', bijvoorbeeld in de vorm van een gewichtsvest van 30 kg. Dit maakt een individuele aanpassing aan het trainingsniveau en de respectievelijke trainingsdoelen mogelijk. Welk model u ook kiest, een veilige betaling, gratis verzending en 60 dagen retourbeleid zijn inbegrepen.

Meer informatie

Naar boven