Conditietraining

Conditietraining

Conditietraining (82)

Inhoud op deze pagina


Cardiotraining

Cardiotraining vanuit huis wordt steeds populairder, omdat velen een manier zoeken om prijzige sportschoolabonnementen en lange reistijden te voorkomen. Binnen je eigen vier muren is het mogelijk onafhankelijk van openingstijden of weersomstandigheden te trainen, volkomen flexibel en zoals jij wilt.

Er zijn genoeg geschikte trainingsapparaten, zoals de crosstrainer, loopband, roeimachine of hometrainer. Op deze manier kan er veel goeds gedaan worden voor iemands gezondheid, en dan met name voor het cardiovasculaire systeem.

Cardiotraining - De gezondheidsvoordelen

Cardiotraining vanuit huis kent veel voordelen: het is de ideale manier om in vorm te blijven en calorieën te verbranden. Het stimuleert je metabolisme, verbetert je uithoudingsvermogen en belastbaarheid, en heeft een enorm positief effect op je cardiovasculaire systeem en bevordert dus de algehele gezondheid.

Door cardiotraining kan het risico op verschillende ziektes worden verkleind. Cardiotraining is ook geschikt voor mensen die aan krachttraining doen. Na regeneratie ben je in staat sneller spiermassa op te bouwen.

Het is belangrijk om regelmatig en voldoende te trainen om volledig te kunnen profiteren van alle gezondheidsvoordelen. Tenslotte komen er door de cardiotraining gelukshormonen vrij, je voelt je beter en het kan helpen om depressies te verminderen of zelfs te voorkomen.

Cardiotraining - Welke apparaten zijn geschikt?

 • Hometrainer:
  Dit apparaat maakt het mogelijk verschillende fitnessdoelen te behalen zonder de gewrichten te overbelasten. Wanneer je zittend op het zadel de pedalen intrapt, worden de beenspieren getraind, het uithoudingsvermogen verbeterd en het cardiovasculaire systeem krijgt een boost. Dit trainingsapparaat kan ook een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van gezondheidsproblemen van het bewegingsapparaat en rugpijn. De belasting is individueel in te stellen met behulp van verschillende weerstandsniveaus. Veel modellen hebben een ingebouwde hartslagmeter, vaak in de handvatten. Naast je hartslag is het mogelijk om de afgelegde afstand, je snelheid, tijd en calorieverbranding af te lezen van het scherm.

 • Crosstrainer:
  Dit apparaat ontlast je gewrichten en is daarom erg geschikt voor mensen met overgewicht die last krijgen van hun gewrichten tijdens het hardlopen. Alle grote spiergroepen worden getraind, inclusief de armen. Hierdoor wordt de calorieverbranding vergroot. Verschillende te selecteren programma's bieden een perfect gebalanceerd trainingsprogramma.

 • Loopband:
  Ook hiermee kun je veel calorieën verbranden en je fitheid effectief verbeteren. De loopband is enigszins veerkrachtig en daarom niet belastend voor de gewrichten. Veel modellen bieden een keuze uit verschillende programma's en snelheidsniveaus om het fitnessniveau nauwkeurig te kunnen verbeteren.

 • Roeimachine:
  Deze machine simuleert de authentieke roeibeweging. Het zitvlak beweegt op een baan gedurende de roeibeweging, terwijl de handvatten of riemen in de richting van het lichaam getrokken worden. De gewrichtsvriendelijke roeimachine verbetert niet alleen het cardiovasculaire systeem en stimuleert de vetverbranding, maar traint tegelijkertijd het hele spierstelsel en helpt rugpijn te voorkomen. De weerstand van de roeimachine kan aangepast worden aan de verschillende trainingen.

Samenvatting

Cardiotraining kent vele voordelen, zoals vetverbranding, gewichtsverlies, het verbeteren van je fitheid en het versterken van je spieren en cardiovasculaire systeem. Het is gunstig voor de gezondheid omdat het risico op tal van medische aandoeningen kan worden verkleind. Tegelijkertijd sluiten cardio- en krachttraining elkaar niet uit. Integendeel, ze vullen elkaar perfect aan. Het is aan ieder voor zich te beslissen welk fitnessapparaat het beste bij je past.

Meer informatie

Naar boven