Inhoud op deze pagina


Crosstrainer

Als je drukke sportscholen, dure lidmaatschappen en lange reistijden wilt vermijden is het een goed idee om sportapparatuur voor thuis aan te schaffen om flexibel op ieder moment te kunnen trainen om zo je gezondheid een flinke boost te geven.

De crosstrainer of elliptical is een zeer populair apparaat dat je uithoudingsvermogen en spieren op efficiënte wijze traint, en dat beschikbaar is in verschillende variaties en met verschillende functionaliteiten. Alles wat je moet weten wordt hier uitgelegd: hoe het apparaat werkt, voor wie het geschikt is, wat de voordelen zijn van deze training en hoeveel calorieën de crosstrainer je helpt verbranden.

Koop een crosstrainer om fit te blijven

De crosstrainer is een van de populairste trainingsapparaten. Hiermee kun je snel en effectief verschillende lichaamsdelen en spiergroepen trainen, waaronder de dijbenen, de kuiten en de borstspieren - allemaal op hetzelfde moment. De beweging is gericht op uithoudingsvermogen, terwijl de tegenovergestelde bewegingen van de armen en benen je coördinatie verbeteren en je metabolisme op gang brengen.

De training is daarnaast ook geschikt voor beginners, aangezien het bewegingspatroon bij dit cardioapparaat vaststaat en je kunt kiezen tussen verschillende moeilijkheidsgraden. Een opvouwbare crosstrainer is extra handig. Deze apparaten bieden je de mogelijkheid om ze op te bergen wanneer je ze niet gebruikt, wat een extra voordeel is als je slechts beperkte ruimte tot je beschikking hebt.

Crosstrainer voor thuis - low-impact training, goed om calorieën te verbranden

De hometrainer laat je in korte tijd veel calorieën verbranden doordat hij je hele lichaam laat meedoen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en je uithoudingsvermogen is het mogelijk om tot wel 700 calorieën per uur te verbranden. Het beste deel is wel dat de impact op de gewrichten zeer laag is dankzij de vloeiende bewegingen die men maakt, waardoor het een comfortabelere trainingswijze is dan joggen. Daarom worden crosstrainers ook sterk aangeraden voor mensen met overgewicht of met bekende gezondheidsproblemen.

Mensen met rug- of knieproblemen kunnen ze ook gebruiken om te trainen. Dankzij de glijdende beweging wordt de mobiliteit van de gewrichten verbeterd, wordt de rug verlicht en wordt het hart- en vaatstelsel gestimuleerd. Moderne apparaten hebben een ingebouwde computer met verschillende indicatoren, bijvoorbeeld:

  • Totale afstand
  • Snelheid
  • Stapfrequentie
  • Calorieën verbrand met crosstrainer
  • Lichaamsvetanalyse
  • Hartslag
  • Verstreken tijd

Verschillende oefeningsinstellingen, -functies en -programma's zoals traplopen of intervaltraining dragen bij aan een efficiënte workout.

crosstrainer of loopband? Wat zijn de verschillen?

Het verschil tussen een loopband en een crosstrainer is dat op een crosstrainer het hele lichaam in beweging is, waaronder je armen en benen. Zo worden meerdere spiergroepen tegelijkertijd gestimuleerd en worden de benen getraind zoals dat tijdens het hardlopen zou gebeuren.

De gewrichten lijden daarentegen niet onder de impact, aangezien de voeten de hele tijd in contact blijven met de pedalen. Hierdoor raken deze niet beschadigd. Trainen op een crosstrainer voelt veel minder zwaar dan op een loopband.

Samenvatting

Fit blijven zonder je appartement of huis te hoeven verlaten is dankzij de crosstrainer voor thuis gewoon mogelijk. Deze kan je helpen je conditie en uithoudingsvermogen met weinig impact te trainen en tegelijkertijd veel calorieën te verbranden. De training helpt hart- en vaatziekten te voorkomen.

De meeste apparaten beschikken over verschillende weerstandsniveaus, wat inhoudt dat je zelf de intensiteit instelt en de training geschikt is voor alle fitheidsniveaus. Een opvouwbare crosstrainer is de perfecte keuze voor iedereen met beperkte ruimte tot zijn beschikking. Moderne apparaten bieden waardevolle programma's en functies en tonen je voortgang.

Meer informatie

Naar boven