Inhoud op deze pagina


Koop halterstangen - powerlifting was nog nooit zo gemakkelijk

Halterstangen zijn de belangrijkste attributen bij gewichtstraining en essentieel voor powerlifting. Trekken, duwen en bewegen, deadlifts, farmer's walk of barbell rowing - voor een intensieve krachttraining zijn nu eenmaal halterstangen en passende gewichten nodig.

In onze winkel vindt u niet alleen olympische halterstangen, maar ook halterstangen in SZ-vorm, kleinere halterstangen voor comfortabel gebruik thuis, speciale halterstangen voor speciale oefeningen en allemaal met de modulaire betrouwbaarheid van haltersystemen.

Halterstangen en hun plaats in powerlifting - intensieve krachttraining voor gevorderden en beginners

Voor halterstangen gelden dezelfde regels als voor andere losse gewichten: in tegenstelling tot machinetraining is er geen voorgeschreven traject van de gewichten. Dit maakt de training zwaarder, intenser en er worden veel meer spiergroepen betrokken bij elke oefening.

Op de bank of vrijstaand met een squat, een halterstang vereist niet alleen kracht, maar ook coördinatie. Niet voor niets behoren oefeningen met de halterstang tot de klassiekers van krachttraining en vergen ze een ultieme beheersing. De oefeningen bevatten onder meer bankdrukken, deadlifts, trekken en duwen, maar ook oefeningen uit functionele training zoals jumping jacks met een halterstang.

Of men nu traint met zware gewichten of zonder enig gewicht, haltertraining is altijd een uitdaging, omdat het gewicht zich niet centraal bevindt. Men moet rekening houden met twee focuspunten die lateraal moeten worden gecorrigeerd. Dit geldt ook voor de olympische halterstang zonder halterschijven, met een (gestandaardiseerd) eigen gewicht van 20 kilogram.

Dit is vooral relevant bij oefeningen zoals bench presses, shoulder presses, squats en deadlifts, omdat de gewichtsbalans die het lichaam moet realiseren ervoor zorgt dat de spieren volledig worden benut. Een correcte uitvoering, wat natuurlijk een vereiste is, versterkt altijd coördinerende spiergroepen, benen en kern.

Een modulair systeem voor een complete workout

Onze winkel biedt een groot aanbod aan halterstangen die ieder trainingsprogramma individueel en ergonomisch verrijken. Met dank aan gestandaardiseerde bijlagegrootten (50mm voor olympische halterstangen en de kleinere draden van 30 mm die geschikt zijn voor halterstangen), de halterstangen zijn perfect voor overeenkomende gewichtsplaten.

De beste Olympische halterstangen kunnen makkelijk een paar honderd kilo dragen. Er zijn natuurlijk ook speciale halterstangvormen of sets halterstangen beschikbaar in onze winkel. De gespecialiseerde vormen bieden betere grip voor halterstangen in HZ-vorm of deadlifts.

Daarom heeft onze winkel de ideale halterstang voor iedere denkbare oefening. Het is dus niet nodig om in te leveren op gewicht, vorm, vakmanschap of kwaliteit. Hoewel professionele halterstangtraining al lang het domein van sportscholen is, maakt ons aanbod het makkelijk om thuis te trainen met halterstangen en gewichten. De kleinere, lichtere stangen zijn zeer geschikt voor beginners en kinderen en bieden bieden je thuis professionele omstandigheden.

Sterker en krachtiger - koop een halterstaing en train professioneel

Efficiënte krachttraining, dynamisch powerliften en een atletische, gespierde bouw hebben de juiste fitnessuitrusting nodig. En geen toestel staat zo symbool voor krachttraining als de halterstang.

De hoveelheid oefeningen die je ermee kunt doen stellen je in staat om je hele lichaam te trainen in een workout, op een efficiënte en een diverse manier, zelfs zonder bank. Met onze selectie aan halterstangen kunnen zowel professionele fitnessstudio's als beginners die het perfecte toestel zoeken om thuis te trainen de optimale halterstang vinden voor hun behoeften.

Meer informatie

Naar boven