Inhoud op deze pagina


Suspension trainer

Het hele lichaam trainen is gemakkelijk gemaakt met dit praktische fitnesstoestel. Voor een aantal korte - en natuurlijk voor langere - intervals met de suspension trainer is altijd wel tijd en je hebt overal de mogelijkheid.

Afhankelijk van welke set je gebruikt voor persoonlijke training heb je niet eens een partner of een speciaal toestel nodig. Iedereen kan fit worden met de suspension trainer. Het aanbod aan oefeningen is enorm, de prijs voor een trainingsset is verrassend laag.

Suspension trainer: oefeningen voor ieder lichaamsdeel

Onafhankelijk van of je in een sportschool of op vaststaande tijden traint, iedereen kan zijn volledige lichaamsworkout individueel samenstellen met de krachtige suspension trainer.

De weerstand van de elastieken zorgt voor een basale spierspanning en de individuele oefeningen richten zich er specifiek op om het getrainde lichaamsdeel tot diep in de spieren te versterken. Voornamelijk het eigen lichaamsgewicht wordt gebruikt, waardoor alleen de sporter zelf de intensiteit bepaalt. Suspension trainers zijn dus geschikt voor beginners.

Gevorderde gebruikers vergroten hun fitness en kracht met steeds groter wordende intensiteit en duur van de eenheden. Maar deze efficiënte training verbetert niet alleen de atletische prestaties, hij is ook goed om gezondheidsklachten te voorkomen. De rug- en bilspieren worden sterker, de resulterende pijn en schade aan de spieren en het skelet als gevolg van een slecht postuur worden voorkomen.

Trainingseenheden voor bewegingen en coördinatie

De elastieken op zich maken een volledig trainingsprogramma mogelijk Maar ze kunnen nog veel meer: met hun hulp ontwikkelt men uithoudingsvermogen en flexibiliteit voor andere sporten. Net als in de sportschool geldt hetzelfde voor de suspension trainer: veel oefeningen die snel en zonder overmatige kracht worden uitgevoerd voorkomen blessures en bouwen tegelijkertijd snel spiermassa op.

Gevorderde gebruikers staan hun spiergroei bij met intensievere oefeningen. Bewegingen van de armen en benen die gekruist worden uitgevoerd bevorderen de coördinatie en concentratie, een voordeel dat niet alleen nut heeft voor tennisspelers maar ook voor balsporters en gevechtskunstenaars.

Suspension trainer: hulpstuk voor de training

Iedereen die een set kiest heeft de keuze: suspension trainers voor springtraining worden bevestigd aan een speciale riem. Verschillende posities zorgen ervoor dat de weerstandsbanden zich specifiek op individuele spiergroepen richten. Zij die hun armen, billen en rug willen trainen zullen liever voor de suspension trainer voor aan de deur gaan.

Hier zijn karabijn- en deurhaken mogelijke bijlagen. Deze sets kunnen aan vrijwel iedere deur worden bevestigd, zowel binnen als buiten en op verschillende hoogtes. Hierdoor worden nog meer verschillende oefeningen mogelijk. Er zijn sets met speciale bevestigingslussen voor gebruik buitenshuis. Bomen, stabiele schommeltoestellen, palen en pilaren deel uitmaken van het trainingsprogramma.

Dit betekent dat niemand zijn trainingssessies tijdens het reizen hoeft te missen. De suspension trainer is verpakt in een praktische opbergzak en kan meegenomen worden op vakantie, op wandeltocht of naar het werk

Koop suspension trainers: kwaliteit voor vele trainingssessies

Veiligheid is een belangrijk aspect voor oefeningen met de krachtband. Keurig bewerkte suspension trainers en sterk materiaal zijn daarom essentieel. Met de kwaliteit van de trainingsuitrusting wordt het effect van de training verdubbeld. Aan de ene kant is de elasticiteit van de weerstandsbanden cruciaal voor succesvolle bewegingen en krachttraining.

Aan de andere kant is alleen diegene die ook plezier heeft succesvol. Goede toestellen creëren hier de juiste omstandigheden voor, en gaan nog lange tijd mee.

Meer informatie

Naar boven