Inhoud op deze pagina


Medicijnbal - functionele fitness in balvorm

De medicijnbal is niet alleen een klassieker uit de lichamelijke opvoeding, maar heeft de afgelopen jaren een echte opleving gekend. Dit ligt voornamelijk aan de veelzijdige toepassingen die medicijnballen bieden bij functionele training. Robuust, dynamisch en flexibel - dat is de aantrekkingskracht van de moderne medicijnbal tijdens de training en het is de perfecte aanvulling naast de barbell of kettlebell.

Medicijnbal van 2 tot 25 kilogram - het perfecte gewicht voor elke oefening

De medicijnbal die op scholen wordt gebruikt, is niet langer de dominante vorm. Wie vandaag een medicijnbal wil kopen, krijgt een bal ter grootte van een basketbal of volleybal. Moderne medicijnballen hebben niet alleen een grotere dichtheid, maar zijn ook veel geschikter voor functionele training.

Oefeningen met de medicijnbal omvatten dynamische oefeningen zoals slams en worpen, die veeleisend zijn als het gaat om de vloer en muren. Maar medicijnballen kunnen ook worden gebruikt als klassiek aanvullend gewicht. Daarnaast is het trainen met een medcijnbal door de ronde balvorm niet alleen een uitdaging qua kracht, maar ook voor coördinatie.

Met behulp van een medicijnbal wordt functionele training een intensieve training voor zowel de biceps en de balans. Planken of push-ups op de bal (die ongeacht het gewicht kunnen worden uitgevoerd) of rotatieoefeningen zijn intensief en halen het meeste uit ambitieuze atleten.

Het optimale materiaal, het juiste gewicht - de juiste medicijnbal aanschaffen

Een medicijnbal van leer (of kunstleer) is zeker niet de enige optie voor het populaire trainingsmateriaal. Of deze nou gemaakt is van PVC of volledig van rubber voorzien met een verzwaarde kern, onze selectie medicijnballen biedt voor elke sporter de juiste bal.

Medicijnballen gemaakt van plastic bieden het extra voordeel dat hun schokabsorptie en stuitering de beste optie zijn voor medicijnbaloefeningen die een licht stuiterende bal vereisen. Studio's of sporters met bredere doelen vinden ook een complete medicijnbal set in onze winkel. De grote keuze aan gewichten zorgt voor de perfecte training voor elk lichaamstype en voor elke oefening. Juist omdat medicijnballen zulke veelzijdige en dynamische trainingsgewichten zijn, is het belangrijk om altijd met het juiste gewicht te werken.

Van fysiotherapie tot krachttraining

Medicijnballen zijn een onmisbaar onderdeel van functionele fitness en zullen elke fitnessstudio of thuistraining verrijken.

Vanwege hun aard, vorm en eigenschappen van het materiaal; maken medicijnballen oefeningen mogelijk die ondenkbaar zouden zijn met klassieke gewichten. Dit is precies waarom de ballen zo populair zijn bij fysiotherapie en waarom ze worden gebruikt als trainingsgewichten in sporten zoals voetbal.

Omdat het lichaam bij elke herhaling met de bal in balans moet werken en niet kan vertrouwen op een onveranderlijke reeks beweginen (zoals bij apparaattraining), moeten ook de coördinerende spieren een bijdrage leveren. Dit maakt training met medicijnballen ideaal voor revalidatie en blessurepreventie, maar het kan ook helpen om ongelijkhefen in de spieren te verhelpen verzorgt over het algemeen een meer atletische spierspanning.

Deze voordelen zijn net zo merkbaar bij het trainen met klassieke dumbbells als op het voetbalveld, onder de basketbalring of op de klimmuur. In een medicijnbal vinden sportliefhebbers dus niet alleen een gewicht, maar ook een kans om dynamischer, intensiever en beter te trainen.

Meer informatie

Naar boven